Szerda...

2007.01.20. 12:35

- Agi! beszelnem kell veled!

- Most? Tudod, hogy egy csomo dolgom van. Fel nyolc van, es a sracok meg pizsomaban rohangalnak. Na jo, gyere! Mi a baj? Olyan sapadt vagy!

- Bevettem egy csomo nyugtatot.

- Milyet? Mennyit? Mikor?

- Altatot... nyugyatot...Sokat...Nem tudodm...Este...Mieltott lefekudtem...

   Higgadt beszelgetes, hogy 15 evesen miert is nem megoldas az elet eldobasa. Miert kell a problemakra, az apro nezetelteresekre, es a vilagfajdalomra mas megoldast talalni, majd a kedves szulok ertesitese.

   Szulo feje voros...uvoltes...csapkodas...siras. Hogy lehet egy ilyes segelykialtasra eroszak a valasz?

   Kesobb...Gyerek eszi a maganak elkeszitett piritost, lassan kortyolja a teat, arcan konnyek godulnek vegig...Szulok alszanak...Gyerek indul iskolaba...Visszanez...Koszonom...Szia!...

   Felek. Feltem. Mi vitte ra erre? Este, igaz, volt egy kis "balheja" anyukaval, meg egyebkent is "huzos" idoszakon van tul. Vagyis ezek szerint nincs tul. De mielott tegnap aludni ment, beszelgettem vele. Megnyugodott. Jo kedvu nem volt ugyan, de nem tombolt a duhtol, es egy kis mosolyt is latta a szaja szelen. Sokszor volt mar ilyen, hiszen egy tini minden apro balhet vilagvegekent el meg. Ugy tunt, ez is a szokasos "hiszti", es ugy tunt, minden rendben lesz.

   Nem eros gyogyszereket vett be, barmelyik boltban be lehet oket szerezni. Anyuka ejjeliszekrenyen voltak. De nem mindegy? Komolyan gondolta, ha csak egy pillanatra is, hogy eldobja az eletet. Mikor ejjel rosszul volt hanyt, es alig allt a laban, nem mondott semmit az anyjanak. Nekem szolt reggel. Csendben, remego ajkakkal, segitseget kerve. Szegyenlte magat, de meginkabb tartott a szulok reakciojatol. Megjegyzem, jogosan.

   Es mi az egeszben a legroszabb? Az, hogy miutan o elment, atgondoltam az egeszet, "megnyugodtam", es ugyanolyan jokedvu lettem, mintha misem tortent volna. Enekeltem a kocsiban, mosolyogtam a kutyajat setaltato sracra... Nagyon fura erzes volt. Igen, tudom, ez csak a munkam resze, de megis erzeketlennek ereztem magam. Aggodtam erte, de nem foglalkoztatott mar igazan a dolog. Mint mikor a korhazban orvos kezei kozott meghal egy beteg, majd a doki hazamegy, es eli tovabb boldogan az eletet, mintha misem tortent volna. Szornyu belegondolni, hogy egy gyerek nekem mondja el, hogy meg akarta olni magat, es miutan beszelgetek vele, es probalok segiteni neki, le tudom zarni az egeszet, elni tudom tovabb a sajat eletemet. A doki becsukja a kartont, es kozli, hogy jovo heten ugyanebben az idoben talalkozunk. Erzeketlen lennek? Vagy csak tulzottan egosta, hogy a sajat kis eletem izgalmasabb szamomra, mint egy tinilanye?

A bejegyzés trackback címe:

https://agicalondon.blog.hu/api/trackback/id/tr97858554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panzer 2007.01.20. 13:55:14

Agi: lenyegeben igen. Igy mukodunk. Alapveto vedekezi mechanizmus, hogy at tudunk lepni dolgokon. Kulonben beleorulnenk. Meg azt is viszonylag gyorsan fel lehet dolgozni, ha olsz. Az agy letompitja, felreteszi ezeket az emlekeket, traumakat, igy aztan a tudatos gondolkodas szakaszaban - nappal, amikor ebren vagy, dolgozol, ezer aktualis dologgal foglalkozol - nem is jonnek elo. A remalmok az mas kerdes... Udv, Panzer

Ismeretlen_58075 2007.01.20. 14:05:29

Panzer! Koszonom!Igen, az almok valami rendrakaszszerut csinalnak az ember fejeben, es olyan dolgokat mutatnak, amikkel napkozben nem is foglalkozunk. Talan, mert nem is merunk foglalkozni veluk. De a durva az, hogy ezzel a storyval kapcsolatban nincs semmi erzes bennem. Lezartam, kesz. Sem meghatodas, ha ismet mosolyogni latom a kiscsajt, sem szornyulkodes, ha a a szulo meg mindig nem fogja fel, hogy mi is volt ez, sem remalmok. Semmi! Pedig veluk elek. Igaz, hogy ez a munkam, de megis szarul erzem magam, ha belegondolok, hogy nem erzek semmit. Sot! Kifejezetten jo hangulatom van. Sut a nap, mosolygok, keszulok az esti partyra. Pedig par napja valaki elmeselte nekem, hogy majdnem megolte magat.

Panzer 2007.01.20. 14:43:05

MINDENNEL egyutt lehet elni - akkor legalabbis biztosan, ha a sokk nem ismetlodik, vagy nem tul gyakran. A tartos nyomas felorli az embert, de az egyszeri, viszonylag gyors lefolyasu traumakat eleg jol fel tudjuk dolgozni. A fenti tortenethez az a konkret megjegyzesem, hogy aki tenyleg meg akar halni, az leugrik valahonnan, vagy lelep a gyorsvonat ele. Egyiket sem lehet tulelni, meg veletlenul se nagyon. Es akkor meg a hazi keszitesu mergekrol - lasd. pl. a kiaztatott cigaretta, meg ilyesmik - vagy robbanoszerekrol ne is szoljunk: egy atlagosan felszerelt konyhaval+kamraval siman fel lehet robbantani egy berhazat, es nem a gazcsap kinyitasara gondolok. A gyogyszer inkabb csak segelykeres, ebben a formaban meg foleg. Egy 15 eves gyerek ha akar, az interneten mar siman utana tud nezni, milyen kombinacioban kell bevenni milyen gyogyszereket / mit kell rainni, hogy tenyleg meghaljon. Ezt o nem tette meg. Nem keszult fel ra, csak elkeseredeseben bevette, amit talalt. Szerencsere. Udv, Panzer

Ismeretlen_38473 2007.01.22. 15:42:33

Panzer, sajnos nem mondhatom hogy egyetértek: ha valaki leugrik valahonnan, azt túl lehet ám élni... elég közelről láttam, milyen ronda dolog. Persze ez is csak spontán improvizáció volt, nem kigondolt, gondosan megszerkesztett dolog; ezzel együtt nagy általánosságban igazad van, megint. Ha valaki tutira megy, és tudja mit akar, az megcsinálja; és sem Isten, sem ember meg nem menti többé.

Panzer 2007.01.23. 21:14:45

Tom, az tenyleg csuf lehetett. :-( Nyomorult ember... valoszinuleg ez a lehetoseg eszebe sem jutott. :-( Udv, Panzer
süti beállítások módosítása