Megalkuvas?

2009.09.07. 21:31

 

Kompromisszum. Pozitiv vagy negativ dolog?
Az egesz elet kompromisszum kotesekrol szol. Kompromisszumokrol, es megalkuvasokrol. A sajat es masok nyugalma erdekeben hihetetlen kompromisszumkotesekre vagyunk kepesek. Csak azert kogy elkeruljuk a konfrontalodast csondben maradunk es hagyjuk, hogy a dolgok ugy tortenjenek, ahogy masok akarjak. Ha szerencsenk van, talan bele tudjuk vinni a sajat enunket is a dologba. De csak akkor, ha nagyon szerencsesek vagyunk. Pesze ezzel elerjuk, hogy beken hagynak minket, es csend van. Egy ideig.
Biztos, hogy jo dolog mindig kompromisszumokat kotni, es megalkuvova valni?
Nem hinnem.
Kompromisszumokkal, es megalkuvassal annyit erunk el, mintha a homokba dugnank a fejunket. Nem latunk semmit, nem is akarunk semmit sem eszlelni. Tipikusan gyenge es gyava viselkedes. Es soha nem johetunk ki jol a szituaciobol. Elobb utobb jon a besokalas, es a robbanas.
Van ennek ertelme? Ugyan kerem? Mi ertelme lenne?
Soha tobbet megalkuvas! Inkabb nemi siras-rivas, talan hajtepes. Mert valjuk be, az emberek tobbsegenel az esz ervek ugysem hasznalnak. Probalkozhatsz de semeddig nem jutsz. Vitazni meg felesleges. Mert ugye idiotakkal nem vitazunk, mert…Mindenki ismeri a mondast.
Szoval soha tobbet csendben tures, meg „ha ezt teszem, majd ok megteszik azt”…
Vege a bekes idoszaknak. Vagy ugy lesz ahogy en akarom, vagy nem lesz sehogy.

A bejegyzés trackback címe:

https://agicalondon.blog.hu/api/trackback/id/tr841366973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása