Hajnali Kep

2008.10.19. 09:10

   5.30AM

   Szitalo eso - Tipikus... Persze, ez London... Mit vartal?

   Busz... Emelet... Jo kilatas...

   Majdnem elalszol, de az ablakon bearado friss, huvos levego ebrentart.

   Nemely kirakatban karacsonyi vilagitas villodzik...Persze, mar "csak" ropke ket honap, addig kell vasarlasra buzditani a nepet.

   Brixton... Maris feluton jarnank? Ha mas nem is, ez az egy elonye megvan a hajnali munkabamenesnek. Nincs dugo, es a 45 perces ut tenyleg 45 perc (agressziv-baromallat sofor eseten 25), es nem pedig masfel ora.

   Oriasi korforgalom. (Ez is tipikus Anglia.) Kozepen egy helyes kis templom. Elotte nagy reklamtabla, hirdeti a vasarnapi miset. (Kunc-kunc A kovetkezo lepes a villogo neonreklam lesz?) A templom kriptaja igen nepszeru "partyhely". Erdekes megfigyelni a vasarnap hajnalonkent kiaramlo tomeget. Kovetkeztetni lehet az esti zenes osszejovetel jellegere. Ket hete peldaul a gothok fekete serege lepte el a teplomkertet, es az utcat. Mult heten a csocselek (boccs) osszetetele alapjan valami hip-hop mulatsag lehetett.

   Lassuk, mi volt az e heti felhozatal. Villogo rendorauto...Villogo mentauto...Neonrozsaszin tullszoknyas lanyok, es vilagito kukasmellenyes fiuk... Mindnek a nyakaban villogo kapasjelzo... Hopp...Ott egy ember meretu kukaszsak...Na jo, csak vicceltem...Bar elkepzelheto, hogy van ilyesmi is a helyszinen. Ujra el a Rave!

   Buszmegallo...Felszallok-leszallok...

   Szaguldunk tovabb... Je, elallt az eso...

   Buszrol le, seta... Imadom a belvarosi utcakat ilyenkor... Egy ket magassarkuban botladozo holgyike, es nehany, a vilagarol nem tudo arabon kivul senki nincs az utcan. Huvos szello, gyonyoru epuletek... Hangulatos hajnali seta.

A bejegyzés trackback címe:

https://agicalondon.blog.hu/api/trackback/id/tr42858615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása